Groepsaccommodatie

"Op de Meterik"

Ommetje Kabroeksepad Meterik
Wandeling langs de kabroeksebeek, rotven, door het meterikse veld en langs de molen "Eendracht maakt Macht". Afstand 5 km, looptijd ca. 1 1/4 uur. Stevig schoeisel aanbevolen. De route is bewegwijzerd. Afkorting mogelijk. Start bij de kerk van Meterik. Vanaf "Op de Meterik" kunt u de route op ong. 200 mtr. ook oppakken.

Ommetje Schadijkerpad Meterik
Wandeling langs de beek, door het meterikse veld en de bossen.  Afstand 8 km. looptijd ca 2 uur. Stevig schoeisel aanbevoelen langs beek en door de bossen.  De route is bewegwijzerd. Afkortingen zijn mogelijk en beter begaanbaar. Start bij de kerk van Meterik. Route komt bij "Op de Meterik" langs                  

 

Excursies o.l.v. IVN De Maasdorpen

Een boeiende activiteit in de natuur. IVN De Maasdorpen organiseert excursies in natuurgebieden. Meestal zijn dit wandelingen, maar ook fietstochten zijn mogelijk. Niet alleen ben je buiten heerlijk in beweging, maar je leert onderweg ook over de natuur, het landschap of de cultuurhistorische achtergronden. Excursies zijn bijvoorbeeld mogelijk in de Schadijkse bossen, de Mariapeel, het Schuitwater, ’t Ham, de Heesbeemden of Elsbeemden.

 

Schadijkse bossen*   Wandelroutes van 3 tot ruim 6 km, over vlak terrein of door de stuifduinen. 
Startplaats Gussenveld is te bereiken via de Bergsteegweg in Meterik. Startplaats Lorbaan is te bereiken via de Lorbaan in America.

 

Het Turfstekerspad*             
Afstand 7,8 km. De route is bewegwijzerd en in 2 richtingen te lopen.   
Start bij Café Boëms Jeu aan de Pastoor Jeukenstraat 27 in America.

 

Routes rondom Horst*
Het bewegwijzerde wandelnetwerk rondom Horst is onderdeel van het Maasgaarden wandelnetwerk en biedt u rond Horst en Hegelsom ruim 35 km wandelplezier. De routes volgen grotendeels het beekdal van de Groote Molenbeek en de Kasteelse Bossen, in de volksmond de "Moelbaerenbos" genoemd naar de blauwe bosbessen die hier van nature voorkwamen. Dit van oorsprong eikenberkenbos is het oudste Horster bos en er zijn veel cultuurhistorische elementen te vinden zoals de Kasteelruïne Ter Horst.

 

Ridders en Rovers pad*              
Het ridders en rovers pad is gericht op kinderen van 8 t/m 12 jaar, het is een speurtocht met spelletjes. Duur van het pad is ca. 2 uur.

* Meer informatie van deze wandelroutes is te vinden op www.maasgaarden.nl